Üst Menü

8 Kasım 2016 Salı

Japonya'da Ninja'lar





Japon Kültüründe son 150 yıldır varlığını gösteren  Ninjalar  bizlere  sevimli çizgi filmleri  ve  aksiyon Filmleri ile  tanıştırılmıştır. Japonya'nın gizli  savaşçılarıdır .. sizler için  Japonya'da Ninjalar dedik ve  bilgilerimizi  paylaşmak istedik.Filmlere romanları eserlere konu olan çok iyi dövüş tekniği olan ve gizli çalışan üstün yetenekli savaşçılara Ninja adı verilmiş ve pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Peki bu Ninjalar kimlerdir ve nasıl kurulmuşlardır.

Ortaçağ yıllarında Japonya eyaletler halinde, derebeylikler şeklinde yönetilmekteydi. Kim güçlüyse onun kazandığı bir dönemde Japonya'da kurulan Ninjalar ön plana çıkmıştır. Aslında Ninjaların nasıl felsefesine aldıklarını nasıl kuruldukları tam olarak bilinmemektedir.
Ancak mistik Çin öğretisinin Hint Tibet öğretileriyle harmanlanması ve bunların Japon yamabusi (dağlarda yaşayan savaşçı rahiplere) öğretilmesiyle doğduğuna inanılmaktadır. Ardından iyice uzmanlaşan bu savaşçılar, derebeyleri ve savaş lordları tarafından kendi saflarında savaşmak için kullanılmış, bir nevi paralı asker olmuşlardır.

Ninjalar casusluk, sabotaj, suikast gibi Gizli işleri ustalıkla yapabilecek seviyede iyi bir eğitim almış ve Ninjitsu adı verilen dövüş sanatında uzmanlaşmış askerler olmuşlardır.
Ninjalar Samuraylardan (iyi eğitimli Samuraylar olur Samuraylar genelde daha Bilgin ve üstün karakterde insanlardan oluşur) aralarından kendi istekleriyle ayrılan ya da harakiri yapmayı reddeden kişilerden oluşmaktadır. Ninjalar doğada dağ eteklerinde yaşayıp zihinlerini oldukça yüksek seviyede Zinde tutan ve burada oldukça mücadele veren askerlerden oluşmaktadır.
Ninjalar ninjutsu adı verilen dövüş tekniğini kendileri bulmuş ve uygulamış, kendi adlarını vermişlerdir. Ninjutsu da ustalaşan Ninjalar kendi özel teknikleriyle düşmanlarını oldukça korkutan Savaşçılar olmuşlardır.
Bilge ve aristokrat samurayların aksine Ninjalar daha çok paralı asker ve suikast işlerinde kullanıldığı için aralarında böyle bir fark oluşmaktadır.
Ninjalar oldukça iyi kamuflaj yapan, kılıç kullanan, beslenmelerinde özel takip eden pirinç balık yağı çay yaprağı şeklinde yiyecekler yiyen, Usta casus ve suikastçilerden oluşmuştur.
Japonya'da uzun yıllar faaliyet gösteren Ninjalar Japonya'nın batıya açılması ve demokrasi kazanmasıyla kaybolmuş, ancak özentilere hala devam etmektedir. Ninjaların ağaç ve binalara tırmanmak için ellerine pençe şeklinde aksesuarlar taktıkları, kaçış ve yanıltmak için Duman kullandıkları ve yıldız şeklinde aletlerini düşmanlarına fırlattıkları bilinmektedir.

Japonya Seyehatinizde Konaklama Yapabileceğiniz Otellerin Listesini Görmek İçin Tıklayınız 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder